Lifting straps: de beste accessoires voor bodybuilders en powerlifters

Lifting straps

Lifting straps: de beste accessoires voor bodybuilders en powerlifters

Gorilla Wear lifting straps zijn een van de meest succesvolle accessoires die bodybuilders, sterke mannen en powerlifters gebruiken. Zonder deze hijsbanden zullen de meeste mensen merken dat hun grip het begeeft voordat de spieren getraind zijn waarop ze gericht zijn, zoals de rug en bij deadliften.

Een betere grip met hijsbanden

Hijsbanden zijn gemaakt van zwaar katoen, nylon of leer en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om sporters zoals bodybuilders en powerlifters een betere grip te bieden. De hijsband is een universele trainingsriem die door zowel beginners als gevorderden kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen. Sommige oefeningen waarvoor je hijsbanden kunt gebruiken, zijn onder meer deadlifts, halterrijen, pulldowns en meer.

Verschillende soorten hijsbanden

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de soorten hijsbanden die beschikbaar zijn voor trainingen. Elk type hijsband dient het beoogde doel en heeft zijn voordelen. Gorilla Wraps zijn unieke polsbanden die zodanig zijn ontworpen dat ze perfect om je pols passen en je gewicht ondersteunen. Ze zijn zorgvuldig ontworpen met CrossFit. Gorilla Wraps zijn veel eenvoudiger te gebruiken dan andere hulpmiddelen in dezelfde categorie.

Waarom zou je hijsbanden moeten gebruiken?

Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruiken van hijsbanden. Ten eerste, als je op zoek bent naar sterkte en grootte, overweeg dan om een paar hijsbanden te aan te schaffen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van banden bij het tillen is dat je hiermee de doelspier kunt uitputten zonder je grip te verliezen. Dus als je jezelf pusht maar soms het gevoel hebt dat je grip wegglijdt, gebruik dan hijsbanden. Als je jouw spiermassa wilt vergroten en je de kracht in je bovenrug en hamstrings wilt verbeteren, moet je oefeningen doen zoals deadlifts, shrugs, halter- of halterrijen of rekoefeningen. Het gebruik van de Gorilla Wear hijsbanden tijdens deze trainingen zullen je helpen om jouw kracht en omvang te vergroten.

Een uitstekend ontwerp

Gorilla Wear hijsbanden hebben een uitstekend ontwerp en traditioneel gewicht. De omslagdoeken zijn een strook natuurlijke stof van een paar meter lang. Ze worden vooraf schoongemaakt om inkrimping te voorkomen. Aan het andere uiteinde zit een kleine knoop, die wordt gebruikt om de tilband op zijn plaats te houden zodra deze om de nek hangt. Het vraagt wel wat oefening om te wennen aan het effectief aantrekken van de hijsbanden. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kunnen de lifting straps gedurende een hele CrossFit-les worden gedragen zonder dat je ze hoeft te verwijderen, omdat ze naar believen los of vastgemaakt kunnen worden.

Perfect voor CrossFit

De straps zijn goed voor oefeningen waarbij de pols buigt, te ver kan doorbuigen en letsel kan oplopen. De hijsband creƫert een tegengestelde spanning die verdere flexie of extensie van de pols zal voorkomen. Ik zou een hijsband echter niet aanbevelen voor andere sporten die vaak hijsbanden gebruiken, zoals boksen, omdat ze los kunnen raken of van tijd tot tijd moeten worden bijgesteld. Voor een activiteit als CrossFit bieden ze wel de juiste combinatie van polsbescherming en instelbaarheid voor de verschillende eisen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *