Loopband voor een gezonder leven

Loopband gezonder leven

Loopband voor een gezonder leven

Sporten is natuurlijk mogelijk in de breedste zin van het woord. Je kunt bijvoorbeeld gaan fitnessen in de sportschool. Of meedoen met lessen op de spinningbike, wellicht in diezelfde sportschool dan kun je twee sporten combineren. Lekker praktisch

Je kunt ook op een teamsport gaan zoals voetbal of hockey. Lekker buiten sporten met anderen. Dat is ook heel gezellig.

Sport je wel graag buiten maar liever alleen, dan kun je gaan wielrennen, mountainbiken of hardlopen.

Hardlopen

Over dat laatste, handlopen, wil ik even wat meer vertellen. Ikzelf ben een fan van hardlopen. Ik vind het heerlijk. Even lekker de bossen in en je leeg lopen. Ook even je hoofd leeg maken zeg maar. Het ontstresst lekker en als je klaar bent heb je een voldaan gevoel. Althans, ik wel.

Maar wat nu als het met bakken uit de lucht komt of als het ijskoud is. Dan is het niet meer zo plezierig om buiten te gaan hardlopen.
Maar je wilt je conditie wel op peil houden en dus wel blijven hardlopen. Wat is dan de oplossing?

Hardloopband

Dan komen we uit bij de loopband. Deze kun je fijn binnen plaatsen in een droge ruimte. Bijvoorbeeld bij je in de berging, schuur of op zolder. Kacheltje erbij aan, eventueel televisie of radio erbij. Wat wil je nog meer.
Bij mooi weer kun je de loopband zelfs nog buiten neerleggen ook nog.

Maar heb je geen zin om een dergelijke loopband aan te schaffen omdat je zoiets hebt van, zo vaak regent het toch niet? Dan kun je alsnog naar de eerdergenoemde sportschool gaan om aldaar op de loopband je favoriete oefening te doen. De ideale uitkomst bij slecht weer en een noodoplossing zonder grote investering.

Welke loopband

Stel dat je wel een loopband wilt aanschaffen dan moet er een keuze gemaakt worden in welke variant of je hebben wilt. Als je al eens in de sportschool op een dergelijk apparaat hebt gestaan dan heb je wat vergelijkingsmateriaal. Heb je dit nog nooit gedaan dan begin je dus blanco.

Elektrisch aangedreven loopband

Om te beginnen is er de elektrisch aangedreven loopband. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en in verschillende varianten qua luxe. Een goedkope variant zal een paar standen hebben qua snelheid en thats it.
De wat duurdere zal al wat meer standen hebben qua weerstand.

Hoe hoger je vervolgens in het segment komt qua prijsklasse hoe meer er op zal zitten aan mogelijkheden. Zo zijn er varianten waarbij je loopband omhoog kan bewegen in bepaalde trainingsprogramma’s. Deze programma’s kun je dan weer instellen en beheren op de computer die er op zit. Hoe hoger de band ingesteld worden qua helling hoe meer weerstand je natuurlijk hebt en hoe zwaarder het wordt.

Dit kun je naar eigen smaak uitproberen en geleidelijk opbouwen om niet teveel het risico te lopen dat je blessures krijgt.

Als je een kwalitatief goede loopband uit zoekt zal er ook een noodstop koortjes aan zitten. Dit is een koortje die verbonden is met een soort stickje die op zijn beurt weer in het bedieningspaneel van de loopband zit. Dit koortje kun je aan je sportshirt klikken bijvoorbeeld. En als je dan valt dan trekt het koortje het stickje uit het bedieningspaneel en dan stop de loopband met lopen. Zodoende worden ergere ongevallen voorkomen.

Mechanische loopbanden

Als je wat minder geld te besteden hebt of er gewoon niet teveel geld aan wilt besteden dan is er ook nog de optie van een mechanische loopband. Deze loopbanden worden aangedreven door je eigen beweging. Deze varianten zijn dus goedkoper maar ook aanzienlijk eenvoudiger. Zonder de elektronica en dus ook zonder de vele mogelijkheden qua trainingsprogramma’s op de computer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *