Winkeliers aan Wattcher in duurzame straat

Meer dan 30 winkeliers uit de Vughterstraat doen mee aan de duurzame winkelstraat in Den Bosch


Donderdag 27 september 2012 heeft wethouder Ruud Schouten de 'Vughterstraat, Duurzame straat' geopend.

Dat deed de Wethouder van Milieu met het aanreiken van de eerste energiemonitor aan Saskia van Broekhoven van Basalt op Vughterstraat 76. Die monitor bestaat uit een meter, de Wattcher, die op de meter in de meterkast wordt geplaatst en een afleesboxje, dat in de winkel in het stopcontact wordt gestoken. 

 

Winkeliers of bedrijven die van deze Wattcher gebruik maken, zijn herkenbaar aan een groen hart op de winkelruit en een stikker en groene voetstappen op het trottoir. Zij zijn door de gemeente als ambassadeurs van deze energie zuinige actie aangewezen.

Schouten: 'Met deze Wattcher gaan we bekijken of we met minder energie een winkel kunnen laten draaien.' De wethouder liet doorschemeren dat bedrijven part hebben aan het grootste energieverbruik in de stad.


'Duurzaam energie en duurzaam handelen horen bij elkaar,' sprak Schouten vervolgens. Hij kwam zelf met de bakfiets aanrijden en verwachtte dat de aangesloten ondernemers en winkeliers dit systeem gaan uitdragen.

 

Wethouder Schouten gaf de Vughterstraat nog een pluim vanwege haar acties, haar gezelligheid en haar aantrekkelijkheid.

 

Lees het gehele artikel op de website van Bastion Oranje (foto's Paul Kriele). Meer over het initiatief is te vinden op de website van Duurzame Winkelstraat.