Duurzaamste wethouder NL / Klimaatverbond Energy Battle


Na de succesvolle energiebespaarwedstrijd tussen Brabantse wethouders in het kader van de Urgenda Regiotour krijgt de wedstrijd een landelijk vervolg welke tevens zal dienen als de aftrap van de derde editie van de Klimaatverbond Energy Battle. Welke wethouder weet de meeste energie te besparen met behulp van de Wattcher en online tips en opdrachten?

'Wie wordt de duurzaamste wethouder van Nederland?' gaat op dinsdag 10 september van start en op 10 oktober wordt de meest duurzame wethouder of burgemeester van Nederland bekend gemaakt tijdens de Dag van de Duurzaamheid! Doen er al wethouders uit jouw gemeente mee? Aanmelden kan door te mailen naar Annelies Bol van Urgenda annelies.bol(at)urgenda.nl.

Urgenda - Dag van de Duurzaaheid

Op 10 oktober, organiseert Urgenda voor de vijfde keer de Dag van Duurzaamheid. Het doel van deze dag is het zichtbaarder en groter maken van de duurzaamheidsbeweging. Doe mee en meld je eigen actie aan via: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

Klimaatverbond Energy Battle 2013

De bespaarwedstrijd tussen zoveel mogelijk wethouders gaat vooraf aan de derde Editie van de Klimaatverbond Energy Battle waarin Nederlandse gemeenten de strijd met elkaar aan gaan. De wethouders zetten als het ware een uitdaging neer voor de deelnemende gemeente. Op de Dag van de Duurzaamheid geven de Nederlandse bestuurders het stokje door aan de gemeenten die vervolgens met drie teams in vier weken zoveel mogelijk energie gaan besparen. Doet jouw gemeente ook mee? Aanmelden voor de derde editie ven de Klimaatverbond Energy Battle kan hier.

Bekijk hier een video over de Brabantse wethouder bespaarwedstrijd: