Wattcher datalogger voor gedetailleerd inzicht

Met de Wattcher datalogger kun je een of meerdere energiestromen in een huis of een bedrijfspand monitoren. Je ziet wat, waar, wanneer aan energie wordt verbruikt. De datalogger is verbonden met het aanwezige internetmodem en ontvangt draadloos de data van een of meerdere sensoren in het pand.

Je kunt bijvoorbeeld uitlezen wat het hele huis verbruikt, en met een extra sensor bekijken wat er opgewekt wordt met de zonnepanelen. Of in een restaurant meet je twee stroomgroepen, bijvoorbeeld keuken en front. Via de computer, tablet en smartphone zie je het energieverbruik en /of de energieopwekking terug in dag-, week-, maand- en jaargrafieken.

Eenvoudig te installeren

Wattcher datalogger voor gedetailleerd inzicht in energieverbruikDe datalogger is eenvoudig en snel te installeren. Sluit hem aan op een vrije poort van de modem en synchroniseer hem vervolgens met de Wattcher sensoren. Bijvoorbeeld de sensor van de hoofdmeter en van de zonnepanelengroep. Je kunt 6 sensoren op de datalogger aansluiten en op die manier de hoofdenergiestromen in huis in beeld brengen. Bijvoorbeeld twee hoofdgroepen (woonhuis, kantoor), de zonnepanelen en de warmtepomp.

Online inzicht

Na de installatie zie je in Wattcher Online direct de minutendata binnenkomen en worden de grafieken voor je opgebouwd. De gegevens zijn te bekijken via de computer, laptop en tablet en via Wattcher Mobile, een mobiele website voor smartphones (Android, Windows en iPhone).

Gedetailleerd inzicht in energieverbruik in grafieken


Functies van de datalogger

Dag/week/maand/jaar grafieken: zie het verbruik en bekijk of je aan het besparen bent. Het jaarverbruik kun je vergelijken met de energierekening.
Ochtend/middag/avond/nachtverbruik: zie in welke perioden van de dag je het meeste verbruik hebt gehad, en bekijk hoe je in die perioden kunt besparen.
Basis- versus hoogverbruik: Vergelijk het verbruik dat continu aanstaat (het basisverbruik) met het hoogverbruik (de grote verbruikers zoals wasmachine, oven, waterkoker, etc). Voor beiden laten we zien wat het verbruik is en of je aan het besparen bent.
Energiepatronen: de datalogger geeft zeer gedetailleerde gegevens door, waardoor je het energiepatroon van individuele apparaten kunt vergelijken met energiezuinige apparaten.

 

Daggrafiek
Deze grafiek laat het energieverbruik van minuut-tot-minuut zien op een bepaalde dag. De energiepatronen van verschillende activiteiten in huis en het basisverbruik zijn duidelijk te zien. De gebruiker krijgt direct inzicht in de grote energiestromen en kan individuele apparaten herleiden (bv. koelvrieskast) en het basisverbruik.

 Energievebruik weergegeven in daggrafiek

Weekgrafiek
Deze grafiek laat het verbruik van een hele week zien. De dagen worden opgedeeld per 6 uur: nacht, ochtend, middag en avond. Zo krijg je inzicht op welke dagen meer is verbruikt, en in welke dagdeel dit heeft plaatsgevonden. Goed voor het inzicht om te besparen. 

 

energieverbruik weergegeven in weekgrafiek

Opwekking van de zonnepanelen monitoren

De datalogger is uitermate geschikt om de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren. Je kunt het stroomverbruik in huis zo beter afstemmen op de energieopwekking.

Door een extra Wattcher sensor aan de datalogger te koppelen die de zonnepanelen uitleest zie je direct de opwekking. De opgewekte energie min het verbruik laat zien of je de opgewekte energie zo optimaal mogelijk benut.

Inzicht in opwekking en in energieverbruik

 

In totaal kunnen 6 sensoren worden gekoppeld aan de datalogger zodat een huishouden de grote energiestromen in huis in beeld krijgt. Op deze manier kun je alle verbruik- en opbrengststromen beheren en streven naar een neutrale energiebalans.

Altijd in beeld

De datalogger is een uitbreiding op de Wattcher display voor thuis. De bewezen kracht van het display, elk moment op een mooie manier het energieverbruik in beeld, is ook met een datalogger een ideale combinatie. Snel weten hoeveel energie er wordt gebruikt zie je op het display en de verdiepende informatie is vervolgens online beschikbaar met de data die de datalogger voor je heeft verzameld.

 

Wattcher display wit paars en geel

 

Energiegegevens

Wattcher gaat vertrouwelijk met alle energiegegevens om. Ons doel is om te helpen om energie te besparen, en inzicht in opwekken. Niet om gegevens te verkopen. Lees meer in onze privacy verklaring.

 

Verkrijgbaarheid Wattcher producten

De energiemonitoren van Wattcher worden ingezet tijdens energiebespaartrajecten en bespaarwedstrijden en worden uitgeleend in een aantal bibliotheken in Nederland. De producten van Wattcher zijn op dit moment niet te verkrijgen in de winkel of in online webshops. Voor vragen over de levering van grote aantallen mail; info(at)wattcher.nl.