Hetty Tindemans duurzaamste wethouder


De afgelopen drie weken zijn 15 wethouders uit Noord-Brabant de strijd met elkaar aangegaan om zoveel mogelijk energie te besparen. De deelnemende wethouders hebben er alles aan gedaan om het verbruik te verlagen en daarmee de felbegeerde titel 'duurzaamste wethouder van Brabant' in de wacht te slepen.


De uiteindelijke winnaar werd Hetty Tindemans van de gemeente Landerd. Zij bespaarde in drie weken tijd 25,4% gas en 20,9% elektriciteit. In totaal bespaarden de 15 wethouders 10,2% gas en w20,6% elektriciteit. Het verbruik tijdens de wedstrijdperiode werd vergeleken met dezelfde verbruiksperiode als vorig jaar.

Tijdens de prijsuitreiking, die plaats vond in het Urban Oasis café in Tilburg, vertelden de wethouders wat zij allemaal gedaan hadden om de besparing te realiseren. "We zijn thuis begonnen met het uitzetten van alles wat elektriciteit gebruikt. Daarna hebben we een voor een alles aangezet en gekeken of we misschien ook zonder zouden kunnen. Dat bleek in veel gevallen zo te zijn. Deze methode heeft ons veel besparing opgeleverd." aldus een van de wethouders.

Lees hier het volledige persbericht m.b.t. de bespaarwedstrijd.

Urgenda Regiotour

De wedstrijd vond plaats in het kader van de Urgenda Regiotour die 23 t/m 26 april door Noord-Brabant rijdt. Urgenda tourt van 23 t/m 26 april door de provincie Noord-Brabant. Evenals bij de voorgaande acht Regiotouren worden er inspirerende duurzame initiatieven in de provincie bezocht. Met de elktrische bus worden er gereden langs initiatieven in o.a. Eindhoven, Oisterwijk, Helmond, Oss, Breda en Bergen op Zoom bezocht. We bezoeken bijzondere initiatieven van bedrijven, overheden en particulieren en denken/praten mee met de koploper over duurzame mobiliteit, voedsel, bouw, energie en de biobased economy.