Energy Care battle zorgt voor 15% besparing


Afgelopen half jaar heeft binnen de zorgsector in Amsterdam de Energy Care battle plaatsgevonden, georganiseerd door de gemeente Amsterdam. Vijfenzestig medewerkers van zorginstellingen Cordaan, HVO Querido en Amsta gingen onderling de energiestrijd aan in 3 ronden. Wie was de grote winnaar?

 

De Energy Care Battle startte in september vorig jaar en liep tot begin maart. Door de deelnemers is een hele mooie besparing behaald van gemiddeld 15,1% over alle deelnemers! Topspelers en speelsters behaalden zelfs besparingen van 40 procent of meer. Het winnende team was team 1 van Cordaan, met een gemiddelde besparing van maar liefst 28,6%. Ook de tweede plek was voor Cordaan, het tweede team haalde een gemiddelde besparing van 22,1%. Hiermee kunnen we Cordaan toch wel de winnaar noemen van de Energy Care Battle 2013.

 

Beste individuele winnaar was Hanneke van Cordaan. Hannekes reactie: “Ik wilde persé meedoen met deze battle, want we hebben een ongelooflijk hoog stroomverbruik thuis. Sinds een paar jaar hebben we een warmtepomp en die krijgen we maar niet goed onder de knie. Door er in de battle extra op te letten en op de Wattcher te zien wanneer hij aanslaat, hebben we het gebruik met maar liefst 69% kunnen terugbrengen.”

 

Ook andere deelnemers waren enthousiast, zo bleek uit de afsluitende bijeenkomst in Coco’s keuken, een gezellig werkrestaurant op de vestiging van Cordaan in Amsterdam Nieuw-West. Al zette het de relatie thuis soms een tijdje onder druk: alle gezinsleden wisten dat ze in de wedstrijdperiode extra hun best moesten doen. Nu kan het gezinsleven weer op een “normalere” manier doorgaan.

 

De deelnemers van het winnende team en Hanneke kregen een vrijkaartje voor de tentoonstelling “Marcel Wanders, Pinned-Up” in het Stedelijk museum. Deze tentoonstelling toont een mooi overzicht van het werk van designer Marcel Wanders. Marcel heeft ook de Wattcher ontworpen, de energiemonitor waarmee de wedstrijd werd gedaan. De Wattcher heeft een mooie plek in de tentoonstelling gekregen. Ook de teamcaptains van Cordaan, Amsta en HVO Querido werden beloond voor hun grote inzet tijdens de wedstrijd en kregen een vrijkaartje. De tentoonstelling loopt tot half juni, ga kijken want echt de moeite waard.

 

Moegestreden ging iedereen na afloop van de bijeenkomst naar huis, tevreden over de kleine bijdrage die ze hebben kunnen leveren in de Energy Care Battle. Bedankt allen!