ING Energy Saving Competition bespaart 15%

Op 31 maart 2012, de dag van Earth Hour Day 2012, startte met de ING Energy Saving Competition. Na zes weken behoorlijk besparen door alle teams, werd een gemiddelde besparing behaald van 15 procent. Dit overtrof de doelstelling om  10 procent te besparen. Een topresultaat!


In totaal deden 10 teams mee, verdeeld over verschillende landen. Er werden in 3 categorieën winnaars uitgeroepen:

Grootste besparing – Team: ING Direct France

Het team van ING Direct France behaalde een gemiddelde besparing van 19,19 procent.

Grootste besparing – Individueel: Wilfried Hendrikx

Wilfried Hendric van Global Procurement Bank Team had de ongelofelijke besparing behaald van 79,9 procent. Hierdoor wist hij zijn gebruik terug te brengen naar minder dan 2 kWd!

Meest creatieve tip – Guillaume Fournier

Guillaume Fournier van ING Direct France Team had de meest creatieve tip: hij kwam er gedurende de wedstrijd achter dat zijn wasmachine en vaatwasser wel erg veel energie verbruikten bij het opwarmen van het koude water. Op zoek naar een oplossing kwam hij erachter dat de apparaten een aansluiting hadden niet alleen voor koud water maar ook voor warm water. Hij heeft aan zijn loodgieter gevraagd om de beide apparaten aan te sluiten op de warmwaterleidingen. Door het toevoegen van een thermostaat had hij de mogelijkheid om de juiste temperatuur in te stellen en veel te besparen.