Smart Challenge

Deelnemers besparen samen 100.000 kWh op jaarbasis

De Smart Challenge is een energiebespaarwedstrijd tussen de medewerkers van 11 grote bedrijven. In drie wedstrijdrondes strijden voortdurend 10 verschillende medewerkers om het behalen van de grootste besparing. In totaal ging het om 330 deelnemers. De technologie die hierbij werd gebruikt is een zogenaamde Wattcher, een slim apparaat dat direct inzicht geeft in het energieverbruik. Daarnaast ontvingen de deelnemers wekelijks tips, die zij direct konden toepassen.

De resultaten zijn positief: gemiddeld wordt door alle 330 medewerkers bijna 12,5% bespaard, ofwel een besparing van bijna 1 kWh per gezin per dag. Houden ze dit een jaar vol dan wordt er met z'n allen meer dan 100.000 kWh bespaard!

De Smart Challenge is een initiatief van Amsterdam Smart City, en werd georganiseerd door Imtech in samenwerking met Fair Climate Fund en Wattcher.  

De enthousiaste organisaties die met de Challenge meededen zijn: ABN-AMRO, Accenture, Athlon Car Lease, Eneco, Heineken, Gemeente Amsterdam (Dienst Milieu en Bouwtoezicht & Dienst Ruimtelijke Ordening), Liander, TNO, UPC en Vodafone.

Lees meer over het project op de website van Amsterdam Smart City.