Energy Challenge 

Energy Challenges of energie bespaarwedstrijden zijn een mooie manier om medewerkers, scholen, bewoners en ondernemers te betrekken bij het energievraagstuk. Tijdens de Challenge gaan deelnemers met energiebesparing aan de slag. Door inzicht, tips en teamspirit wordt het bewustzijn van energieverbruik vergroot met als resultaat dat deelnemers energie gaan besparen.

Wat krijgen de deelnemers?

De deelnemers krijgen 7 stappen met korte opdrachten, filmpjes en tips om inzicht te krijgen in grote verbruikers in huis, sluipverbruik, wassen en schoonmaken, en nog meer thema's. Ze zien hun eigen verbruiksgrafiek en op het teamoverzicht zien ze de behaalde besparing van zichzelf, hun team en van de andere teams.

Een wedstrijdronde duurt meestal 6 weken; vaak worden meerdere ronden achter elkaar georganiseerd om meer mensen te bereiken. Organisaties kunnen kiezen voor een geheel eigen webomgeving, of gebruik maken van de Wattcher Online omgeving inclusief het eigen bedrijfslogo.

Deelnemers zijn enthousiast, het bewustzijn wordt vergroot en er wordt flink bespaard: gemiddeld tussen 10% en 20% over alle deelnemers. Zie ook het filmpje met ervaringen van deelnemers van de Klimaatverbond Energy Battle en de andere voorbeelden van bespaarwedstrijden hieronder.

Voorbeelden Energy Challenges

 

Achmea Energy Challenge


In 2015 is de Achmea Energy Challenge georganiseerd. Negen teams en 88 deelnemers hebben 6 weken lang thuis gezocht naar mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. En dat is gelukt: er is een gemiddelde elektriciteitsbesparing bereikt van 12%! Dat komt neer op een gemiddelde besparing per jaar van 480 kWh en €105 besparing per deelnemer. 

"Energie is als grondstof van primair belang voor onze bedrijfsvoering."
Klik hier voor de blog van Theo Peters - Coördinator duurzame bedrijfsvoering Achmea.

Klimaatverbond Energy Battle

Teams van tien gemeenten besparen gemiddeld 19% elektra en 15% gas in Klimaatverbond Energy Battle

Klimaatverbond en Wattcher hebben jaren ervaring met het organiseren van een energiebespaarwedstrijd voor gemeenten. De gemeenten creëren draagvlak voor energiebesparing. De Battle blijkt een goede gespreksstarter voor het verlagen van het energieverbruik en het verder verduurzamen van de eigen woning en de resultaten zijn goed;

Deelnemers geven aan dat ze bewuster met energie omgaan, tips toepassen en kennis uitwisselen. Zo is de editie van 2016- 2017 geëindigd in een gemiddelde besparing van 12,5% elektriciteit en 18% gas, gemeten over alle deelnemende huishoudens uit de verschillende gemeenten.

Meer weten over de Klimaatverbond Energy Battle? Check de wedstrijd website.

 

 

Smartchallenge bespaart 13%

Smart challenge magazine

Een wedstrijd over 3 ronden tussen 330 medewerkers van 11 organisaties met als doel een flinke CO2 reductie: ABN AMRO, Accenture, Athlon Car Lease, Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam, Dienst Milieu en Bouwtoezicht Amsterdam, Eneco, Heineken, Liander, TNO, UPC en Vodafone: zij gingen de onderlinge strijd aan. Met een mooi resultaat: gemiddeld 13% over alle deelnemers.

Lees meer en / of bekijk de site van Smart City

 

ING Energy Saving Competition bespaart 15%

Tijdens Earth Hour Day 2012 is ING bank een Energy Saving Competition gestart. Na zes weken behoorlijk besparen door alle teams, werd een gemiddelde besparing behaald van 15 procent. Dit overtrof de doelstelling om 10 procent te besparen. Een topresultaat!

In totaal deden 10 teams mee, verdeeld over 5 Europese landen. Bij de ING Energy Saving Competition werden in 3 categorieën winnaars uitgeroepen. Lees meer

Medewerkers TNT besparen thuis 18% stroom

Margriet van der Burg, Projectmanager Duurzaam Ondernemen TNT Post: “Door een zorgvuldiger gebruik van energie, kan vijftien procent stroom worden bespaard". Om het bewijs hiervoor te leveren, werd TNT-breed een estafettewedstrijd  georganiseerd onder verschillende vestigingen van het bedrijf. Vijftien teams, elk bestaande uit vijf leden, gingen de strijd met elkaar aan. Lees meer

 

Watt bespaart BEC bespaart 16,5%

Een wedstrijd tussen ambtenaren, bewoners, bedrijven en politici in Den Bosch. Den Bosch heeft een grote ambitie op gebied van duurzame energie en energie besparing. De wedstrijd "Watt bespaart BEC" vond plaats in het najaar van 2011 en paste helemaal in deze doelstelling. En er werd flink bespaard: gemiddeld 16,5% door 125 deelnemers!

Bekijk de video met de eindresultaten door Bart Eigeman, (oud)wethouder Milieu van 's-Hertogenbosch.

 

Voor meer informatie neem contact op met Wattcher bel +31 20 386 87 02 of via email.